Arcodica Port

Топ 10 YouTube канала за фотография

В днешната дигитална ера, където изкуството на фотографията процъфтява повече от всякога, ентусиастите и професионалистите търсят непрекъснато вдъхновение, образование и съвети за усъвършенстване на занаята си. Сред безбройните налични ресурси, YouTube се откроява като съкровищница на знания и творчество. С безброй канали, посветени на фотографията, може да намерите най-добрите, които наистина издигат вашите умения и страст. Представям ви списък с 10 канала в Youtube, от които можете да извлечете много информация.

1 Allan Walls Photography

Всичко за макро фотографията на едно място.

Каналът Allan Walls Photography обхваща всякакви теми, свързани с  макро фотографията. Форматът варира и включва уроци, прегледи, коментари, чат сесии на живо и много други. Видеоклиповете често са много подробни и забавни. Наистина трябва да го проверите!

https://www.youtube.com/@AllanWallsPhotography

allanwallsphotography.com/blog

2 Scott Kelby

Скот Келби е награждаван фотограф, автор и гуру на пост-обработката. Той е редактор и издател на списание Photoshop User и водещ на влиятелното седмично токшоу за фотография The Grid. Преподава онлайн курсове, семинари на живо и семинари по целия свят. Скот е награден автор на повече от 100 книги, включително The Adobe Photoshop Book for Digital Photographers, Photoshop for Lightroom Users, Professional Portrait Retouching Techniques for Photographers Using Photoshop, How Do I Do That In Lightroom? и неговата забележителнa The Digital Photography Book, която се превърна в #1 най-продаваната книга в цифровата фотография.

За повече информация относно Скот посетете ежедневния му блог на http://scottkelby.com

https://www.youtube.com/@ScottKelby/videos

3 Tony & Chelsea Northrup

Носителят на награди автор и фотограф Тони Нортръп е публикувал повече от 30 образователни книги. Като фотограф работата на Тони е публикувана по целия свят на корици на списания, книги и компактдискове и навсякъде от рекламите на Velveeta до Viagra. Тони живее в Уотърфорд, Коннектикут със съпругата си.

Професионалният фотограф Челси Нортръп започва да се занимава с фотография в гимназията с помощта на филмови фотоапарати и продължава да учи филмова фотография в колежа Кънектикът. Работата й като фотограф и модел е публикувана по целия свят в почти всеки цифров и печатен формат, включително корици на книги, списания и др.

И двамата правят страхотни образователни видеа, обсъждат различни обективи, фотоапарати и др. техника.

https://www.youtube.com/@TonyAndChelsea/videos

4 Adam Marelli

През 2010 г. художникът и фотограф Адам Марели отвори вратите на своето студио, за да обучи фотографи в изгубените уроци на класическото изкуство. След успеха на неговата “One on One Mentoring Program” той беше поканен да изнесе експериментална лекция в B&H Photo Event Space в Ню Йорк. Първата лекция „Bridging the Gap“ (80 000 гледания) свърза световете на изкуството и фотографията за първи път на език, предназначен за фотографи. След успеха на първата му лекция, той беше поканен за втора лекция „Как да говорим с непознати“ (над 100 000 гледания), която бе най-добре рецензираната лекция в историята на B&H Photo.

Когато Marelli не е в студиото, той ръководи проекти и работилници в международен план по програмата “Adam Marelli Workshops”. С календар с разпродадени семинари той иска да направи своите учения достъпни онлайн за по-голяма аудитория, защото знае, че всеки може да стане по-добър фотограф. Сега всичко, което трябва да направите, е да се присъедините към неговите лекции.

https://www.youtube.com/@AdamMarelli/videos

http://www.adammarelli.com/

5 Jared Polin

Искате ли да направите по-добри снимки? Не сте сигурни как да използвате фотоапарата си или просто искате да вземете няколко съвета за фотография. Ако е така, вие сте попаднали на правилния канал: FroKnowsPhoto. Ако сте уморени от скучни видеоклипове за фотография в YouTube, които рядко показват, че водещият всъщност прави снимки, тогава сте попаднали на правилното място. Целта му е да направи “Забавни и информативни” видеоклипове, за да помогне на фотографите от всички нива на умения. Ще намерите нови видеоклипове, публикувани през повечето дни от седмицата. Някои от неговите видео серии включват “Real World Reviews”, “5 мин портрети”, “Photo News Fix”, “Rapid Fire Critiques” и много, много повече!

https://www.youtube.com/@froknowsphoto/videos

https://jaredpolin.com/

6 B&H Photo Video Pro Audio

B&H не е голям магазин, безлична верига… или зона без личност. B&H е група от хора, които са запалени по нещата, към които вие сте пристрастени – от фотография, филми, музика и аудио до изкуство и технологии, създаване и въображение. В канала може да видите фотографи от цял свят изнасящи страхотни лекции.

https://www.youtube.com/@BandH/videos

https://www.bhphotovideo.com/

7 Photo Genius

Уроци по фотография, съвети за камерата, трикове и прегледи на екипировка, които да ви помогнат да извлечете повече от вашия цифров фотоапарат и да правите по-добри снимки. Photo Genius е базиран в Бризбейн, Австралия, където провежда курсове и семинари по фотография повече от 14 години.

https://www.youtube.com/@photogenius/videos

https://www.photogenius.com.au/blog

8 Chris Bray Photography

Крис Брей е австралийски фотограф на дивата природа, авантюрист, предприемач и природозащитник. Крис израства, плавайки по света в продължение на 5 години, след което ръководи първите в света експедиции за превоз през Арктика, преди да стане награден австралийски географски фотограф, а сега и глобален посланик на Lumix. Безплатният му курс по фотография в YouTube е привлякъл повече от 9 милиона гледания, което го прави един от най-популярните курсове в света и му е спечелил последователи от цял свят.  Работата на Крис се появява в National Geographic и Discovery Channel заедно с Australian Geographic, списание TIME и др. Той също така е писател, със статии, публикувани по целия свят и успешната книга “1000 Hour Day”, Крис Брей е в експертния консултативен съвет на Австралийското географско дружество и е основател и главен изпълнителен директор на благотворителния стартъп Conservation United, който има за цел да финансира критичните световни проекти за опазване.

https://www.youtube.com/@ChrisBrayPhotography/videos

https://chrisbrayphotography.com/

9 Simon d’Entremont

Нарича себе си любител фотограф, но за тези, които са виждали работата му, снимките му казват друго. Саймън прекарва свободното си време, заснемайки зашеметяващи изображения на сцени от природата и нощния пейзаж в Нова Скотия. Въпреки че има много съвети и трикове, които трябва да бъдат споделени, Саймън казва, че основният му съвет за други бъдещи фотографи е – бъди готов да се изцапаш.

https://www.youtube.com/@simon_dentremont/videos

https://www.simondentremont.com/

10 The Art of Photography

Тед Форбс е фотограф и създател на много видеа в YouTube. Той е достигнал международно признание с канала си “Изкуството на фотографията”. Използвайки платформата си като начин да вдъхновява и образова, Форбс е създал над 1000 видеоклипа от 2008 г. насам, обхващащи теми от композиция и техника до технически прегледи и оптика.

https://www.tedforbes.com/

https://www.youtube.com/@theartofphotography

Независимо дали сте начинаещ фотограф, който иска да усъвършенства уменията си или опитен професионалист, търсещ свежо вдъхновение, тези топ 10 канала в YouTube предлагат богатство от ресурси за издигане на вашето фотографско пътуване. От технически уроци до творчески прозрения и спиращи дъха визуализации, всеки канал носи нещо уникално на масата, което ги прави незаменими спътници за всеки, който се интересува от изкуството на фотографията. Така че вземете фотоапарата си, абонирайте се за тези канали и се впуснете в пътешествие на безкрайно откритие и творчество!

50% LikesVS
50% Dislikes