Arcodica Port

Хората поръчват скъпи фотоапарати в Amazon и вместо това получават котешка храна

Съвременният онлайн шопинг ни дава възможността да поръчваме стоки от всякакъв вид и категория, като при това получаваме доставката пряко до вратата на дома си. Все пак, електронната търговия има и някои недостатъци, които не са изключение. Най-скоро, някои хора, които са поръчали скъпи камери от Амазон, са получили котешка храна вместо тяхната поръчка.

Това събитие изненада мнозина и предизвика вълна от коментари и спекулации в социалните медии. Много хора се запитаха как е възможно да се стигне до такава грешка и защо се случва точно с тези поръчки. Според информацията, някои клиенти на Амазон получили котешката храна вместо камерите, които поръчаха, дори след като бяха уверени, че са получили потвърждение за поръчката си.

Това не е първият път, когато се случват грешки в доставката на стоки от онлайн магазини, но тази грешка в частност е привлякла много внимание поради размера на поръчаните стоки и разликата между тях и котешката храна. През януари BBC публикува история за мъж, на когото Amazon изпрати кучешка храна, когато поръча iPhone. Статията подтикна много други читатели да излязат с подобни истории, включително камери, заменени с котешка храна и компютри, заменени с хирургически маски. Един читател разказа историята, че е похарчил £1420 за Sony a6400 и придружаващия го обектив Tamron, само за да получи котешка храна Felix. Дори по-лошо, Amazon първоначално отказа да възстанови парите на човека, тъй като той беше приел пакета и беше дал на шофьора придружаващия код за сигурност, тъй като изглеждаше нормално отвън. За щастие, след многократни опити, обективът беше заменен и сумата за фотоапарата беше възстановена, тъй като не беше на склад.

Предполага се, че причината за това може да е свързана с грешки в складовете или сбъркани номера на поръчките, но все още няма ясно обяснение за случая. Тези грешки могат да се случат във всяка една компания, но е важно да се отбележи, че Амазон винаги се стреми да предложи най-доброто обслужване на клиентите си и да се грижи за техните поръчки.

Все пак, за да се избегнат подобни проблеми, е важно да се проверят поръчките веднага след получаването им и да се свърже с магазина в случай на грешка. Онлайн шопингът може да бъде много удобен и ефективен начин за пазаруванe.

50% LikesVS
50% Dislikes