Arcodica Port

DJI анонсира дрон Mavic 3 Pro с тройна камера

DJI, водещият световен производител на дронове, обяви пускането на своя дългоочакван дрон Mavic 3 Pro. Този нов дрон може да се похвали със система от три камери, която обещава да издигне въздушната фотография и видеозаснемане до нови висоти.

Системата с три камери на Mavic 3 Pro включва 45-мегапикселова основна камера, 20-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и 12-мегапикселова телефото камера. Основната камера е оборудвана с голям 1-инчов сензор, който може да заснема зашеметяващи изображения с невероятна детайлност и точност на цветовете. Свръхширокоъгълната камера може да заснеме обширни снимки със зрително поле до 92 градуса, докато телефото камерата може да увеличи до 4 пъти, без да губи качеството на изображението.

Mavic 3 Pro разполага и с камера Hasselblad, която е известна със своята висококачествена оптика и обработка на изображения. Това сътрудничество между DJI и Hasselblad доведе до система с дрон камера, която може да заснема зашеметяващи въздушни изображения и видеоклипове с лекота.

Камерната система на Mavic 3 Pro също се поддържа от усъвършенствани софтуерни функции, като автофокус, HDR изображения и нов режим при слаба светлина, който позволява на потребителите да заснемат ясни и детайлни изображения дори при условия на слаба светлина. Камерата на дрона може също да заснема 4K видеоклипове със скорост до 120 кадъра в секунда, което позволява плавни кадри на забавен каданс.

Освен възможностите на камерата, Mavic 3 Pro може да се похвали и с впечатляващо представяне при полет. Може да лети до 45 минути с едно зареждане и има максимална скорост на полета от 68,4 километра в час. Дронът също е оборудван със сензори за избягване на препятствия и има подобрена система за предаване, която може да предава кадри на живо на разстояние до 15 километра.

Като цяло, Mavic 3 Pro е значителна надстройка от своя предшественик, Mavic 2 Pro, и е готов да промени играта в света на въздушната фотография и видеозаснемане. Със своята система от три камери, усъвършенствани софтуерни функции и впечатляващи полетни характеристики, този дрон със сигурност ще бъде хит сред професионалните фотографи и видеооператори. Mavic 3 Pro вече е достъпен за закупуване на цена от $2200 и ще бъде интересно да видим как ще се справи с други дронове от висок клас на пазара.

50% LikesVS
50% Dislikes